Windstoot: verhalen over macht en kwetsbaarheid (podcast)

zondag 4 april 2021

Windstoot is een podcast over macht en kwetsbaarheid en wat de literatuur ons daarover kan leren. Niet alleen in de relatie tussen overheid en burger speelt macht een cruciale rol maar werkelijk in alle menselijke verhoudingen: tussen arts en patiënt, tussen partners, tussen ouder en kind, tussen mens en dier, en ga zo maar door. Literatuur kan ons helpen zulke machtsverhoudingen beter te begrijpen.

In iedere aflevering belichten journalist Dirk Vandenberghe en ikzelf een literaire tekst die ons meer vertelt over de complexiteit van (on)macht. We gaan daarover ook telkens in gesprek met een centrale gast. Beluister nu alvast de trailer en abonneer u op de reeks in uw favoriete podcastapp. De eerste aflevering verschijnt op 22 april.

Deze reeks ontstond in het kader van De Windstoot, de nieuwe ‘expeditie’ van vzw Wit.h.

Interviewers: Dirk Vandenberghe & Piet Devos

Voorleesstem: Mirjam Boers
Montage: Dirk Vandenberghe & Pol Isaac
Muziek: Pol Isaac

Andere onderwerpen in de categorie Luisterleven:

Weg uit de herrie: hoe ik een stiltezoeker werd

13 augustus 2018
In de stilte wordt de eigenlijke polsslag van het leven hoorbaar.
LEES MEER

Luisteren naar supernova’s: over de zeggingskracht van sonificatie

24 juni 2018
Doorgaans visualiseren we onze kennis van de wereld, maar waarom zouden we niet een keertje luisteren naar de sterren, aardbevingen of ons brein?
LEES MEER

Geluid: op ontdekking tussen horen en luisteren

31 mei 2018
De komende weken mag ik lesgeven over stedelijke geluidsomgevingen. Plots echter lijkt niets me zo raadselachtig als geluid.
LEES MEER